OM DEUBER & PARTNER OCH DERAS SADLAR


Deuber & Partner
erbjuder ett brett sortiment av sadlar med olika sorters bommar och konstruktioner. Gemensamt för dessa är genomgående hög kvalitet, mycket hög funktionsnivå och slitstarka material. Deuber och Partner har alltid legat i framkant i utvecklingen av flexibla sadellösningar, vilket har givit en markandsledande position inom denna genre. I samarbete med några av världens främsta ryttare inom sina dicipliner, har Deuber och Partner designat unika sadlar som passar alla slags ryttare.

 

Nedan kan du läsa om:

 

Distansserien finns i flera olika konstruktioner. Bomfria Startrekk, starka och flexibla läderbommar och ultraflexbommar. Samtliga sadlar är designade för maximal komfort för häst och ryttare under krävande turer.

Westernserien erbjuder ett brett och tilltalande sortiment av sadlar, uppdelad i tre olika kategorier med olika förutsättningar och prislinjer. Classic Line är en serie som är anpassad för den kräsne fritidsryttaren med höga anspråk på kvalitet och komfort, men som inte kräver de extra finesserna. Vegetabiliskt garvat kvalitetsläder. Mycket tilltalande prisbild. Top Line är serien för både fritidsryttaren och tävlingsryttaren som vill ha absolut toppklass vad gäller läder och material. sadlarna är tillverkade av utvalt vegetabiliskt garvat kvalitetsläder. Gold Line är serien som tilltalar även de ryttare som vill ha det lilla extra. Dessa sadlar har utvecklats tillsammasn med toppryttare i Europa som kräver det bästa en sadelmakare överhuvudtaget kan skapa. Fantastiska sadlar i lyxklass, både material och hantverksmässigt.

Barock/Iberisk är baserad på modellerna från den högre skolan. De är förträffliga dressyrsadlar för ryttare på alla nivåer, men är även komfortabla för uteritter och fritidsridning. hantverksmässigt håller serien toppnivå. Sadelkonstruktionen ger en optimerad sits, balans och komfort och fördelar vikten på en stor yta över hästena bärande bröstrygg. Alla detaljer är placerade på bästa tänkbara platser för att möjliggöra en perfekt harmoni mellan häst och ryttare.
Vackra iberiska sadlar med en fantastisk komfort för både häst och ryttare.  Nu finns även möjlighet att beställa sadeln med den unika, superflexibla läderbommen! Kontakta Kaupre för mer info. Sadeln har breda bossor som gör att viktfördelningen blir optimalt fördelad över ryggen.
Det vegetabiliskt garvade lädret håller mycket hög kvalitet. Den välbalanserade konstruktionen och stigläderfästets position medverkar till absolut korrekt, lodrätt sits. V-gjordsystemet håller sadeln på plats samtidigt som det medger jämn tryckfördelning


StarTrekk är en serie av sadlar som rönt stor uppmärksamhet de senaste åren. Startrekks variationsrika lösningar ger ett av de mest flexibla sadelsystem på marknaden. Systemet innefattar avtagbara, utbytbara och lättjusterade paneler under sadeln i olika material och tjocklekar samt utbytbart och/eller inställbart framvalv för anpassning och justering av vidden. På vissa modeller finns även dubbla stigläderfästen för att ytterligare variera justeringsmöjligheterna. Sadlarna är uppbyggda på en formastabil och smidig läderkonstruktion vilket ger en mycket flexibel sadel som följer hästens rörelser och formar sig inviduellt efter både häst och ryttare. De håller låg vikt och är stabila att rida och sitta upp i. Anläggningsytan är jämn och tryckfördelningen är god över hela sadelns sitsyta utan att ge skadliga punkttryck. Bogar, ryggrad och manke skall aldrig belastas med vikt eller tryck. Sadlarna är konstruerade för att minimera allt skadligt tryck som kan uppstå vid ridning.

Sadlarna är en serie högkvalitativa bomfria sadlar som är väl uppbyggda för maximal komfort för häst och ryttare. Sitsen är mjuk och djup på alla modeller och till skillnad mot många andra modeller av bomfria sadlar, så upplevs sitsen på ST-sadlarna som smalare och stabilare.

Samtliga modeller ger mycket bra bogfrihet. Undertill på sadeln finns kardborrförsedda dynor/paneler för att ryggraden skall lämnas fri från vikt. Dessa finns i olika varianter varav 2 cm's läderklädda är standard. Framvalvet är utbytbart. Stigläderfästernas position medger korrekt, lodrätt sits.

 

 
SADELBOMMAR & BOMFRITT

Star trekk bomlös sadlarna är uppbyggda på en formastabil och smidig läderkonstruktion vilket ger en mycket flexibel sadel som följer hästens rörelser och formar sig inviduellt efter både häst och ryttare. Att kalla dessa sadlar bomfria är lite orättvist. Det vore mer rätt att säga att de har halvbom. De har ett fast framvalv som passas ut efter varje häst. Framvalvet är utformat så det har lika långa ortspetsar som bommen har i en bomsadel. Detta innebär att sadeln ligger still trots att den är bomlös.

Deuflex, Natural Flex Tree baseras på en mycket kraftig, laminerad läderbom som möjliggör ordentlig flexibilitet samtidigt som den ger styrka och stabilitet åt konstruktionen. Deuflex går att få på Barock-, Distns- och Westernsadlarna.

Ultra Flex bom består av en stålförstärkt polypropylenbom, designad för flexibilitet, närhet och bogfrihet. En unik bom som tillåter en högre rörelsefrihet för hästen, bättre och känsligare vikthjälper samt ger en mycket bra avlastning för hästens rygg. Denna stålförstärkta bom är tillverkad av konstfiber med flexibla ortspetsar (de vinklade järnen framtill på bommen). Ultra Flex bom går att få på Barock-, Distans- och westernsadlarna.

Råhudsklädd träbom är den traditionella bommen i westernsadlar. Stark, stbil och oerhört tålig. Råhuden skyddar träet från fukt och temperaturvariationer. Denna bom tillverkas enbart i Westernsadlarna.

 

OLIKA FRAMVALV

Framvalven till Star Trekk finns i storlekarna 1-5 (vissa sadlar finns bara upptill 4. Se resp sadelinfo) 1=Small, 2=Medium, 3=Wide, 4=Xwide och 5=XXwide.

Steglöst inställbart framvalv för Barocksadlar. Finns fr.o.m 2009 till de flesta Barocksadlar med Ultra-Flex bom. Är ett fantastiskt instrument vid användning av samma sadel på flera hästar. Ställs in enkelt med en nyckel i storlekarna 1-5.


Inställbart framvalv till Star Trekks Espaniola, Star Trekks Delfin och Star Trekk Comfort.